Почивка на Златни пясъци

Коментарите са изключени

Красивият град Златни пясъци е любима дестинация в България и е най-обхватния по нашето Черно море. Нахожда се на близо 18 км.североизточно от област Варна и на също 500 км. от Софийска област.
Селището привлича личности, провокирани както от красивия курорт, също и от безбройните луксозни хотели в Златни пясъци. Най-равномерните му туристи от други страни най-вече си остават руски граждани, хора от Полша и немски особи, пристигнали отново да се порадват на жаркото светило и красивото плажче.
Курортът съумява да се величае с някои от най-непокътнати и особено подпомагани брегове у нас. Омагьосващата му плажна ивица има обхват от 100 метра и е проточена приблизително 3,5 км, а хотелите в Златни пясъци са повечето от най – големите на Европа, а това очевидно е причина за гордост. Освен от прекрасното крайбрежие, района е окръжен и от неограничено чудна гора, където живия атмосферен въздух и прохладата са в голямо количество, а пълната пустота е разсичана само от нежната ария на птичките и ефирния лъх на вихъра.
Той дава очарователни средства за занимаване на различни типове спортове като хвърляне на топка на крайбрежието, фитнес, голф, езда, тичане, скачане с парашут, ветроходство, ролери и т.н. За малчуганите на рекреативните хотели в Златни пясъци винаги се организират занимания и др. За децата са предвидени и атракции като кончета, клоуни, и влакчета.
Подборът от хотели в отдъхващия Златни пясъци е обхватен, но един от най-уютните, симпатични и модерни е хотел „Белвю“, който оферира на посетителите твърде много рехат и обичлива стая. Той предразполага с осигурен охраняем място за кола, ресторант, масаж, фитнес зала, басейн и т.н. В курорта има безброй заведения и кипри кръчмички, не забравяйте в тях да пробвате местните специалитети и да си оближите пръстите. А на безкрайните линии сасложени немалък брой места за забава и заведения, където не пропускайте да се насладите не само когато е навън е с горещо слънце!

Posted on септември 29th 2010 in Без категория

Ски в Пампорово – сърцето на Родопите

Коментарите са изключени

Красивото местенце Пампорово се нахожда във центъра на Родопският масив от хълмове на близо 1600 метра или 1.6 километра под връх Снежанка. Разположен е на близо 240 км. от София и е около на 15 км. от Смолян. Най- добрият комплекс в планините в България прекрасен през зимния сезон е с едни от живописни, качествени и поддържани ски места тук. Голяма нескритост притежават несходните по изглед кокетни хотели в Пампорово Това е и мотива да е многократно виждан и туризмът да е доста популярен, като важност за този факт са многото модни хотели в Пампорово. Дължините на терените, които са с обща дължина от 37 км. са безукорки за управление на ски, както от нови, така и от развити скиори. Заради тази подбуда има построени определени трасета, които са с индивидуално равнище на сложност.
Пампорово е устроен през 1933 година като името му също така смислово се превежда като „карван“. Родните остарели жители говорят, че някога от този край се кръстосвали основни върховни пътища и така един богат земевладелец предпочел да създаде дребни приюти за путуващите през зимата предци през района. От този момент появило и името на забележителния курорт.Той доста много мигновенно започнал да се уголемява, докато с годините не се образувал в магичното разположение за отпуска, каквото е днес, но вече обсипан с много ски и спа хотели в Пампорово.
Ако сте предпочели скоро да навестите Пампорово супер добър подбор, където да нощувате е кокетния хотел „Родопска къща“, който се простира сред удивителната природа на живописните Родопи. В „Родопска къща“ комфорта и спокойствието са ви осигурени, а от вас се желае само да се освободите и да се наслаждавате на времето в курорта. Тук ще има безжичен интернет, щедри и свежи помещения, климатик, места за хранене и т.н.
Настанявайки се това място има редица невероятни места, които по каквато и да е причина не трябва да пропускате.

Posted on септември 26th 2010 in Без категория

Бургас, хотелите и морето

Коментарите са изключени

Населеното място на нашето крайбрежие Бургас се намира в източно от София и е по-малък само от три града по големина в Страната ни. Той се разполага на красивия залив, достъпен от 3 пазени и днес езера – Бургаско, Атанасовско и Мандренско. Крайбрежният курорт е своеобразно прославен със своите културни прояви, нерядко с конкурса за жизнерадостна песен“ Бургас и морето“, който се провежда без пропуск през септември и сприателява хора от всякакви възрасти, както и логично с съвкупността от хотели в Бургас.
Запомняйки неговият произход, ще ни пренесе величавият произход, отдавнашния 6 век пр.н.е. древните траки са се настанили по мястото, където сега е Бургас и сътворили малки селца по ивицата на брега. След това римляните се застояли на крайбрежието и образували военни колонии, една от които била крепостта Деултум, баща на град Бургас.През този срар продължителен период била построена великата кула Пиргос, имаща за вжни охранителни работи и пазеща постъпите към крепостта. Настоящето си наименование Бургас придобива през 17 век.
голям брой и разновидни са хотелите в Бугас. За държащите да изживеят невероятна лятна фиеста в морския град отлично място за нощуване е хотел „България“, който се простира в централната част на Бургас. Комфортно нареждане, приятно прислужване, приятна атмосфера и прекрасен изглед към прелестите на местността ви очакват при нас.
Но градът не е известен единствено с хотели. Бургас е област, което има богата напредваща красота и развитие. Ако се интересувате да се запознаете повече за него, Ви съветваме да посетите Историческия музей, който е създаден през 1925 година и където се съхраняват единствени древни стари разкопки, намерени в района на Бургас. Етнографският музей научава с местния начин на живот на народи, живяли през Възраждането. Намерени са твърде много предмети на бита, които са били неразделна част от ежедневието им им и ще погледнете типичните национални носии от селището. Наистина красив е и Природонаучният музей.

Posted on септември 22nd 2010 in Без категория

Банско – място за голф, ски и спа в Пирин

Коментарите са изключени

Банско е предпочитано място за почивка в България. Причината поради, която е твърде привлекателен не е само красивата му и прелестна чист планински въздух, но и удобни условия, които предлага всеки месец за почивка. Особено актуални са особените ски и спа хотели в Банско, допълнително създаващи го като впечатляваща местност. Тук през снежните дни е привлекателен курорт за обожателите на зимни игри с в безупречно състояние ски терени. А през горещите дни е неописуем рай за запалените хора, които обичат да ходят в планината с твърде много построени пътища за разходки , които ги отвеждат в магнетичен и красен рай от постоянното прибързано протичане на деня.
Банско се намира в Югозападна България в полите на Пирин планина, област Благоевград. Селището е сравнително малко, но е защитило в себе си много от вечните народни ритуали и цивилизация. Банско е родно място на не един и двама прословути известни войни, създатели на поеми и стихове предоставили остатъка от дните си заради ширината и отбранявайки своите идеали, a в момента е и курортен център с много на брой хотели. Банско е мястото където всяка от забележителностите, които непременно трябва да разгледате и навестите тук и те да ви оставят удивителни изживявания, комбинирайки това с желаното мирно отпочиване.
Разположени са изискани хотели в Банско, очакващи Ви да отседнете по време на ваканцията си и да се чувствате комфортно. Чудесен избор е, ако се насочите към семейния хотел „Балмакс“, където стопаните предлагат чудесно подпомагане на своите почитатели и се стараят без почивка за тяхното отлично въодушевление. Семейният хотел е съвременно нареден, покоен и е подходящ за роднински посещения. Присъства и добър ресторант, предлагащ вкусотии.В случай, че желаете да се докоснете до растителния и животински свят наоколо и сред , в околността има ограничен брой хижи, където също можете да отседнете за да си починете.

Posted on септември 19th 2010 in Без категория

Банско

No Comments »

Град Банско се намира в югозападната част на България. Градът се намира на територията на Област Благоевград. Банско е административен център на община Банско. Днес градът е световно-известен зимен курорт предлагащ чудесни условия за една снежна почивка на планина. Разстоянието от Банско до Благоевград е ~37 км., до София ~95 км., до Пловдив ~109 км., до Варна ~393 км, а до Бургас ~ 337 км. Градът е извезтен с многобройните си хотели в Банско. В миналото Банско е бил възрожденски център на българщината в Пиринска Македония на територия, граничеща с гръцко и турско население. Банско е родното място на някои от известните народни будители, като: Неофит Рилски, Паисий Хилендарски и поетът Никола Вапцаров.

Банско е разположен в подножието на Пирин планина. Непосредствено близо до града започва и започва националният парк “Пирин”.  Планинският климат в района на ски курорта позволява задържане на снежната покривка от месец Декември до месец Април, а алпийският характер на планината обезпечава чудесните условия за любителски и професионален ски-спорт и развлечение в зимният курортен комплекс. Курорта предоставя на туристите огромен избор от хотели в Банско и бази за почивка където могат да отседнат.

Ски сезонът в Банско е гарантиран от Декември до Май благодарение на тридесетте оръдия за изкуствен сняг “TechnoAlpin”. Курортен комплекс Банско разполага със ски трасета на обща дължина от 56 км., които биват обработватвани със снегоутъпкващи машини “Kassbohrer”.  Ски центърът на курорта предлага 16 км. ски път, оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление.

В курорта функционират и кабинкова въжена линия за 8 души, пет 4-седалкови лифта “Doppelmayer”, един 3-седалков лифт – “Poma”, шест ски влека, както и десет детски ски.

Най-високата точка на ски центъра в Банско е 2560 метра, а най-ниската 1000 метра. Общата дължина на всички писти и пътищата в зимният курорт е 56 км, като 35% от тях са за начинаещи, 40% са за напреднали, а 25% са на разположение на опитните скиори и сноубордисти.

Банско е известен с оригиналната си самобитна архитектура, живописни двукатни каменни къщи, цветните градини в малките дворове, иконописна и дърворезбарска школи, както и многобройните си хотели и механи.

Застрояването е достатъчно голямо, за да създава задръствания на автомобилния трафик и липса на паркинги и зелени площи в селище с под 10000 души население. В същото време природозащитни организации постоянно протестират срещу ежегодното разширяване на пистите и стоежа на нови съоръжения, тъй като постепенно планината около Банско се изсича и унищожава. Градът страда и от инфраструктурни и комунални проблеми.

Posted on септември 1st 2010 in Без категория