Спа хотели Хисар – рай за всички

Коментарите са изключени

Хисаря е неголямо селище, изградено в южната част на страната по живописните хълмове на Средна гора. Общината е разположена на близо 160 км. от най-големият в България град София и на около 40 км. от Пловдив.
Местенцето Хисаря е създадено преди повече от 17 века от римския основател Диоклециан, който му дал означението Диоклецианопол. Някога тук са властвали различни древни народи предци, привлечени от хубавия климат, богатата местност и неповторимите същини на водата.
Градът е един от известните ни прелестни курортни комплекса, където значителна значимост са целебните същини на главно 22 – та минерални извора, знатни, сред които са Момина сълза и Момина баня. Различно от тях друга неразделна важност са разкошните не толкова големи хотелчета, както и огромните спа хотели в Хисаря. Градчето отдавна се е доказало в лечението на болки на скелета, стомаха и бъбречно – урологични заболявания, както и гинекологични проблеми. Станциите за почивка вкупом с множеството средства за да се разглезите, които поднасят, реализират и лекуващо възстановителни, красни и разпускащи методи, използвайки чудната различна възможност на водата.

Има много и най разнородни по тип хотели в Хисаря. Красиво местенце, където да гостувате и да изнамерите така мечтаната зареждаща седмица е Спа хотел „Аугуста“, простиращ се на тази територия. Той представлява един разкошен рай за причържениците на сауните , като в специализирания център се включват над 100 уникални процедури. Разполага с уютни и свежи стаи, обширен лоби бар, басейни, кътчета за деца, заведения и т.н.

Както с магнетични културни места, с които Хисаря има възможност да ни покори , тук се срещат и рядко срещани неземни местности, които си струва да бъдат обиколени. Тук важна е остарялата крепостна стена в града, която е най-много реконструираната в цяла Европа от 4 в. до днешна дата. Тя достига доста голям периметър.

Posted on октомври 27th 2010 in Без категория

Сопозол крие своите тайни

Коментарите са изключени

Созопол се заема в южното крайбрежие, разтлан по обхватните и живописни скалисти брегове на Черно море. Созопол е частица от местност Бургас и се доближава сред разглежданите наши дестинации, заради високата култура, обекти и хотели в Созопол. В резултат на остарелия лик, който владее, истинска архитектура и ритуали, които са се опазили за доста голям срок непокътнати, хубавия климат, синеещите води и вълшебни плажове, мястото се развива много мигновено и непрекъснато странници чуват за него.

Според археолозите Созопол е може би първия град по крайбрежието. Най-често е и повода миналото му да буди широк интерес и внимание сред историците и копнежа на безчет български и чуждестранните клиенти за да го навестят. Когато годината била 4 хил. пр. Хр. тук се заражда стар род, който създава миниатюрно племе, които изграждат образа на село, много разен от наблъскания на днешна дата с хотели Созопол. Подмамените от имотностите и българските факти на Созопол по тези обхвати се заемат да прииждат и гръцки човеци от Милет, през отдавнашната 610 г.пр.Хр. правят своя колония назоват Аполония, или на бог Аполон.

Главно обхватното културно и обществено израстване на гърците градът прогресира като доминиращо място и средище на кипяща разменна дейност с обхватните полиси: Милет, Атина, Хераклея Понтийска и т.н. В началото на застрояването си в града дори стартирали да се правят монети с изобразена на челото котва, която става гордост на Аполония. След време обаче минутите на гръцкото надмощие по тези параметри били вече към краят си. През 72 г.пр.н.е. други стари нации завземат и ограбили селището. През 4 век то заменя названието си на Созополис( „град на спасението“) и още веднъж се залавя да се спомина от прахта и забравата.
За да усезаете приказната атмосфера и полъхването на необичайната му история ако решите трябва да пристигнете тук и да отседнете в един от прелестните хотели в Созопол. Добре ще направите да навестите Апарт – комплес „Аполон“, в него ще се радвате на лятна атмосфера и отлично съдействане.

Posted on октомври 17th 2010 in Без категория

Хотели в спа перлата Сандански

Коментарите са изключени

Сандански е най-топлият и слънчев град в родината ни. Той се нахожда в западните райони и все едно като неизвестна птичка споделил по подножия накитна и силна Пирин планина и разгънал своите чаровности в долината на река Санданска. Градът заема на горе-долу 160 км. от София и 300 км. от Пловдив.
Миналото на мястото е интереснo и вълнуващо. Тук са били използвани през 2 хил. от н.е. от архаично тракийско население, казващо се меди, които застроили и свое селище тук. Непрекъснато то захващало да се разраства и подновява и се променяло във неповторимо религиозно местенце. С Изминаването на 6 и започването на 7 век взема наименованието Свети Врач, след време заместено чак през 1947 г. на Сандански.
Сандански е значително известен със своята минерална вода, играеща огромно обозначение за направлението на туризма в района, както разбира се и с множеството хотели в Сандански. Церящата вода се намира в около 80 термални извора, където затоплянето е различна, но се домъква до 80 градуса и гарантирано оздравява отпадналост,унилост, болести на мозъка и хрощялите.
В куррорта споделя един разнообразен подбор на Сандански хотели, вили за хора, където можете да почивате и включващи нееднаквипо вид глезотии, грижещи се за усмихнатото настроение на гостите, като може да угоди и най-капризните вкусове.
Прелестно селище да се настаните за вашата отпуска е хотел „Анджев Хан“, очакващ и на отговор на гостите има климатична инсталация, денонощен рум – сервиз, интернет, джакузи, място за кола и широка механа и различно други възможности.
Комплексът е съдържателен, както на красиви именитости и културно – исторически места с общо съдържание, така и на райски спа хотели. Сандански е известен с „Свети Врач“, нагласен на точно 350 декара и е възможно да се намерят различни дървета като кедри, секвои, чинари, върби и т.н. Това е едно красиво селище за почивка или излет с любимите хора.

Posted on октомври 13th 2010 in Без категория

Велинград – спа столица на България

Коментарите са изключени

Велинград е огромният церовит сбор у нас и един от най-посещаваните не само в на нашататеритория, но и на Балканите. Чудотворните оздравяващи минерални находища, около 80 и притеглят над 200 000 туриста годишно. Известността му на някои от най-страхотните места за отдих и твърдостта на чудотворната му вода му довеждат през 2009 година справедливите за влияние признание за Спа комплекс на Балканите. Именно тази чест е предтекст за построяване на доста просторни хотели във Велинград, гарантиращи вашият неповторим отдих.

Велинград се простира в Южна България на територията на община Пазарджик. Курортът е положен на близо 130 км. от столицата и 80 км. от Пловдив. Разтила се в една изключително приказна страна, заградена от наобуздана и зелена природа, значително много обачния и чудни кътчета, а климатът е крайно благоприятен, най-вече през топлите дни е прохладно, а зимата е мека и не прохладна, a хотелите наоколо са непрекъснато както трябва приветливи. В тук и наоколо не са дефицит и национални и стари сгради, които със убеденост не са за пропускане. Изобщо разкриват едни чудесни споразумения за очакваното прекарване и прелестна ваканция с страхотните спа хотели във Велинград .

Ако се спрете да дойдете тук, за да се усмихнете и отпочинете или да следвате цяр за своите страдания, абсолютно няма да серазкайвате. Намират се доста хотели във Велинград, чакащи да отседнете по време на вашия релакс и да се осезавате фактически отлично. Можете да си наемете стая в удобна къща за клиенти, в неголем или пък в модерен и изискан хотел във Велинград, където предлагат различни спа масажи и терапии. Подборът е много и със сигурност може да задоволи и най-изисканите хора. Голямброй от управителите предлагат екстра сносни и примамливи оферти, на които лице е мъчително да удържи.

Posted on октомври 10th 2010 in Без категория

Лятна почивка в Слънчев бряг – хотели

Коментарите са изключени

Слънчев бряг е един от най-красивите у нас Черноморски селища и желано населено място за почивка от по-голямя част от населението. Той е изграден в южното Черноморие като заема пространство върху красив залив разполагащ с лика на полумесец, а плажовете му са дълги приблизително 10 км и обхават до 100 метра. Повърхността му заема от така наречената Българска Ривиера и е една от перлите на Черноморието ни, като от рядка същност за популярността са многото нови хотели в Слънчев бряг. Основан е в голяма близост до различни от него два всезнайни туристически дестинации – Несебър и Свети Влас в област Бургас.

Една от подбудите, по повод на Слънчев бряг е много обожаван и предпочитан за почивка и празненства са прелестните му и често обгриждани краища и бистро чистите му води. Сега селището владее значителен по брой хотели в Слънчев бряг, 2 места за палатки, доста места за хапване и разпускане, капанчета и дискотеки и различни възможности за гостите. В Слънчев бряг веднъж годишно се организира и уважавания международен съревнователен курс за всезнаеще песен, с название „Златния Орфей“ и поздравяващ същества от четирите края на България.

Изграждането на Слънчев бряг слага начало началото на 1958 година. Четири сезона по-късно хотелите в Слънчев бряг са отдавна готови да нагаждат клиенти.поради удобните си състояния за отмора и отдих Слънчев бряг намира обхватна прочутост, която с годините се умножавала все повече и повече. Прозвището си заслужава по случай многото горещи дни тук.

Курорта притежава над 120 хотела между, които можете дълготрайно да се колебаете къде да останете, но аз ви напътствам да се спрете на хотел „Аугуста“. Стаите за престоя са нестандартни, служителя е много учтив и разбира се усмихнат, а вълшебното мълчание и тишинa са обезпечени.

Posted on октомври 6th 2010 in Без категория

Почивка и екскурзия във Варна

Коментарите са изключени

Варна е един много изобилен и омаен град, простиращ се по североизточните художествени брегове на Черно море. Той е най-големият курорт по родното ни Черноморие, с удължена история и неповторимо минало, отличило своя неизмерим знак на този район. Със невероятните изискани крайбрежия и доста обекти, преди години се е преправило в желано място за почивка, което е база и за най-чече от гости в хотели във Варна.
До град Варна се простират немалко курорта известни с посетителската си ориентираност и хотели – Златни пясъци, релаксиращата, бодрата и неизградената с хотели Албена, Чайка, Свети константин и Елена и др.
Плоскостта, върху която днес се разперва е била заселена още в древни времена. Приблизително 6 век пр.н.е. народите строят на това място своя колония, обявили за Одесос. Колонията имала основно място и тогава се допирали живи разменни артерии по море. Това най-вероятно е и подбуда да се формира така искана висота от много велики владелци. 2 в. след това тя е взема от поданиците на Александър Македонски, но пак е на разположение да бъде диктатор на имотен национален живот и достоен търговски център. Сегашното си си наименование получава през около 9 век, когато отива под заслона на Второто българско царство.

Голам плюс за мястото са и достата хотели във Варна, удобни както за забави, така и за почивка. Ако сте взели решение да дойдете във Варна и се чудите къде да отседнете ви най-добре отседнете в хотел „Аква“ проектиран доста близо до градската ЖП гара и на няколко метра от Черно море и Морската градина. Той дава на своите гостуващи модерно нагласени спални, бърз интернет, паркомясто, голям ресторант и т.н. След като отбелязахме хотелите във Варна, задължително е да споменем и за множеството красиви и уютни заведения и механички, където готвят неописуемо и апетитно.

Posted on октомври 3rd 2010 in Без категория